Sådan scorer du dit næste job

linkedin-sales-navigator-wS73LE0GnKs-unsplash
Foto: Unsplash
16. jan. 2020 07.30
Det er ikke ligegyldigt, hvordan du bruger din alder og erfaring som et plus i din jobsøgning. På baggrund af en rekrutteringsundersøgelse blandt 927 private og offentlige virksomheder har konsulenthuset Ballisager samlet disse råd fra arbejdsgiverne til, hvordan du som +50-årig scorer dit næste job:

Denne artikel er oprindeligt bragt på HK Privat og bliver publiceret på A4 Job.dk som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4 Job.dk.

Fokuser på din motivation fremfor din erfaring
Det er ikke sådan, at du slet ikke må bringe din erfaring på banen i en ansøgning eller samtale, men indholdet skal være målrettet den stilling, du søger. Du må aldrig bruge din erfaring som udtryk for, at du ved, hvordan tingene skal gøres. Lad i høj grad din erfaring tale for sig selv og brug i stedet pladsen/tiden på at vise, hvorfor du er motiveret for at arbejde i virksomheden.

LÆS OGSÅ: Forskudsopgørelse: Her er 5 ting du SKAL tjekke

Forklar, hvordan dine kompetencer kan bruges
Fortæl ikke bare om alle de kompetencer, du har samlet op gennem årene - men forklar, hvordan de kompetencer kan bruges i netop den virksomhed, du søger job ved. Ring meget gerne, før du søger, for at blive klogere på virksomhedens behov og udfordringer - så kan du nemmere beskrive, hvordan dine kompetencer kan løse netop det.

Læs også: Masser af fordomme om de ældste på arbejdspladsen 

Vis, at du er modtagelig for forandringer og ikke står stille
Du skal ikke bruge ordene omstillings- og forandringsparat i din ansøgning, men du skal vise, at du er det. Gå igennem hele din erhvervserfaring og find eksempler på, hvor du var med til at forandre noget - og ikke mindst hvilken forskel det gjorde. Sørg også for at skrive uddannelse, kurser, fritidsinteresser i dit cv, som viser, at du er nysgerrig og åben for nye ting. 

Fortæl, hvor længe du forventer at være på arbejdsmarkedet
Du bør indikere, hvor mange erhvervsaktive år, du regner med at have tilbage, uden at skrive det direkte. Hvor meget, du vil fremhæve din alder og pensionsplaner, er en vurderingssag. Som inspiration til den vurdering kan det siges, at virksomhederne i analysen i gennemsnit svarer, at de håber at kunne fastholde en nyansat medarbejder i 5,9 år. Hvis du gerne vil signalere, at du ikke er på vej på pension, kan du formulere, hvordan du fx ser din stilling og dine arbejdsopgaver et vist antal år ud i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Danskere over 50 år rammes især af frygtet sygdom

Vær fleksibel i forhold til ansættelsesformen
Her er det en afvejning af, hvad der er målet med din jobsøgning og samtale: En fuldtidsstilling på dine præmisser eller ”bare” at få foden indenfor". Hvis det er sidstnævnte, kan det jo i hvert fald være en god idé at have overvejet forskellige ansættelsesformer.

Læs også: Fyret som 59-årig: ”Til sidst søgte jeg alt”