20200505-163349-6-1920x1080we
Det er ikke alle brancher, der kan nyde godt af flere jobopslag. (Arkivfoto) Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Antallet af jobopslag stiger - bare ikke i alle brancher

27. aug. 2020 19.15
Efter en hård periode under coronakrisen stiger antallet af opslåede stillinger på jobportaler atter. Men ikke i alle brancher.

Der er stigning i antallet af nyopslåede stillinger på jobportaler.

Således er antallet af nyopslåede stillinger næsten tilbage på samme niveau, som før coronakrisen for alvor satte ind i Danmark. Det skriver Finans.

Det er positivt, fordi det også lægger en dæmper på den negative udvikling, som økonomer ellers har forudset i forbindelse med, at lønkompensationsordningen udfases.

Ifølge Finans blev der i uge 34 kun slået 8 procent færre stillinger op op jobportalen, end hvad man ellers ville forvente, hvis ikke det var for coronakrisen.

Men der et men, som er værd at hæfte sig ved. Det forklarer Kaare Danielsen, der er direktør for Jobindex, der er landets største jobportal.

- Der er job inden for alle brancher måske lige med undtagelse af rejsebranchen. Mit bud er, at de fleste af dem, som bliver afskediget nu, vil have et job inden nytår, siger han til Finans.

I bunden af listen finder man jobs indenfor finansiering- og forsikringsbranchen, mens det heller ikke ser for godt ud for kultur- og fritidsbranchen.

Omvendt ser det noget lysere ud inden for offentlig administration, forsvar og politi.