Arbejdsgiverens ansvar, at arbejdstiden ikke løber løbsk
Foto: Lisi Niesner / Reuters / Ritzau Scanpix

Arbejdsgiverens ansvar, at arbejdstiden ikke løber løbsk

15. aug, 10:33
Det bliver arbejdsgiveren og ikke dig, der har bevisbyrden, hvis I er uenige om, hvor meget du har arbejdet. Med EU-dommen kan omfanget af gratis og udokumenteret overarbejde begrænses. Der går dog en rum tid, før de nye regler bliver til virkelighed.

Denne artikel er oprindeligt bragt på serviceforbundet.dk og bliver publiceret på A4 Job.dk som en del af et samarbejde. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4 Job.dk.

Artiklen blev første gang bragt hos dem 17. juni.

En ny EU-dom betyder, at alle virksomheder i EU skal have et system, der måler længden af medarbejdernes daglige arbejdstid.

- Vi har en del sager om optjent overarbejde. Det kan være svært at bevise. Derfor er EU-dommen glædelig, for med den bliver bevisbyrden vendt om, så den ligger hos arbejdsgiveren, siger næstformand Kim Vormsby.

- Jeg vil dog stadig opfordre vores medlemmer til selv at holde styr på timerne. Hvis de har styr på deres timer, så har vi lettere ved at hjælpe dem i den type sager.

Der skal udvikles et system til at registrere
Ændringerne sker ikke lige med det samme. For først skal systemet til måling og kontrol af arbejdstiden udvikles. Dommen betyder, at alle arbejdsgivere i EU-landene skal indføre et objektivt, pålideligt og tilgængeligt system, der gør det muligt at måle længden af hver enkelt lønmodtagers daglige arbejdstid.

Det bliver op til hvert enkelt medlemsland at finde et pålideligt system, der kan fungere i en praktisk hverdag.

Kontakt
Redaktionschef for A4 Medier

Iver Houmark Andersen
[email protected]
+45 27277661

Jobannoncer

[email protected]
+45 7174 7377

Kommercielt samarbejde

Jesper Berg
[email protected]
+45 93990460

A4 Job er en del af A4 Medier Aps
CVR-nr. 31470021
Islands Brygge 32D
DK-2300 København S

Ansvarshavende chefredaktør

Nicolai Kampmann
[email protected]


Annoncering

Forretningsbetingelser