2631

Det kigger arbejdsgiver efter når der skal ansættes

29. jan. 2019 10.02

Denne artikel er leveret af Ritzau Fokus og bringes på A4 Jobliv i samarbejde med Ritzau. Artiklen er redaktionelt udvalgt og bearbejdet af A4 Jobliv. 

Er du dødtræt af dit nuværende job og skal væk så hurtigt som muligt? Eller sidder du egentlig meget lunt, men er faldet over et drømmejob?

Det er sådan noget, som en potentiel arbejdsgiver kan sidde og vurdere, når du søger nyt job.

- Mange af os begynder først at søge nyt job, når vi kan mærke, at det job, vi sidder i, klør og kradser så meget, at vi bare gerne vil væk, siger Louise Theil, som er leder af karrieretelefonen hos HK.

Men det er ikke de mest interessante jobsøgere for en ny potentiel arbejdsgiver.

Arbejdsgiver vil helst have fingre i én, der ved, hvad de kan byde ind med, og som slet ikke kunne lade være med at søge lige netop det job.

- Man skal huske at søge, mens det egentlig går godt, men man er ved at blive lidt mere sulten, råder Louise Theil.

Ud over din motivation for at søge stillingen, vurderer arbejdsgiver også, om du egentlig har forstået virksomheden. Det fortæller Bella Lea Buono, som er chefkonsulent hos Djøf.

Derfor skal din ansøgning og samtale demonstrere, at du har sat dig ind i virksomheden, dens potentiale og udfordringer.

- Arbejdsgiver kigger efter, om du har sat dig ind i, hvad de egentlig laver. Du skal have taget stilling til, hvorfor du gerne vil arbejde lige præcis der, siger hun.

Giv et bud på de problemstillinger, du kan identificere. Så kan du nemlig give et bud på, hvilke kompetencer du kan bringe i spil for at løse nogle af deres problemstillinger, forklarer Bella Lea Buono.

Har der været noget relevant for virksomheden oppe i medierne, kan man bruge det, tilføjer hun.

Som arbejdsgiver kigger man også efter passionen, hjerteblodet og ilden i øjnene. Derfor er det vigtigt at få frem, hvorfor man vil have jobbet.

- Det kan være et brændende ønske for at komme inden for en bestemt branche. Passion og motivation er en rigtig stor faktor, og det skal fylde rigtig meget i ansøgningen, siger Bella Lea Buono.

Louise Theil fra HK peger på, at en arbejdsgiver helt grundlæggende kigger efter tre ting: Tror vi, kandidaten fagligt kan klare jobbet, har kandidaten forstået hvem vi er, og tror vi på, kandidaten vil det.

Og den ideelle kandidat vil i mange tilfælde være en, der skal stå lidt på tæer, som Louise Theil beskriver det.

- Arbejdsgiver kigger efter, om de tror, jobbet udfordrer og motiverer dig, så du ikke går om et halvt år, siger hun og fortsætter:

- Det må gerne være lige niveauet over det, du kom fra. Så kan arbejdsgiver mærke, du skal gøre dig umage, men tror også på, at de får en medarbejder, der brænder for det og ser det som et karrierefremmende job.

Sigter man ikke højt nok, risikerer man at blive sorteret fra, fordi man er overkvalificeret, bemærker Louise Theil.

/ritzau fokus/