Skal chefen forbydes at skrive i fritiden? Forbund afviser lovgivning

20210203-124210-L-1920x1279we
HK og DM ønsker ikke lovgivning om hjemmearbejde, som portugiserne har fået. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
29. dec. 2021 06.00
Selvom arbejdstiden bliver mere flydende, når vi arbejder hjemme, mener hverken HK eller DM at der skal lovgives på området, som man gør det i Portugal. Det er ikke løsningen at trække noget ned over alle, siger Camilla Gregersen.

Når arbejdsstationen er rykket hjem på spisebordet, kan arbejdstiden blive ekstremt flydende.

LÆS OGSÅ: Forhandlinger om hjemmearbejde er gået i hårdknude

Det har ført til en ny lov i Portugal, hvor arbejdsgiverne ikke længere må kontakte medarbejderne uden for arbejdstiden. 

Herhjemme er hverken HK eller DM (tidl. Dansk Magisterforening) fortaler for sådan en lov, selvom de oplever, at deres medlemmer også har fået en mere flydende arbejdstid i takt med, at de har rykket arbejdspladsen hjem i boligen under coronakrisen. 

Når arbejdsstationen er i hjemmet, er det nemmere at sætte sig ved computeren efter aftensmaden, eller når børnene er puttet
Mads Samsin, næstformand i HK 

- Det er en tendens til, ligesom i Portugal, at det bliver stadig mere uklart, hvor skellet mellem arbejdstid og fritid går. Når arbejdsstationen er i hjemmet, er det nemmere at sætte sig ved computeren efter aftensmaden, eller når børnene er puttede. Ligesom mange vil bruge den tid, de normalt bruger på transport foran computeren. Derfor oplevede vi især i starten af coronakrisen, at mange arbejdede flere timer end normalt, siger Mads Samsing, der er næstformand for HK Danmark. 

Plads til forskellighed

Også Camilla Gregersen, der er formand for DM kan genkende, at arbejdstiden blandt hendes medlemmer er blevet mere flydende, da arbejdspladsen flyttede hjem: 

- Helt klart. Men flertallet ser det som en fordel og har været glade for den større fleksibilitet, der er kommet. Det er interessant og fortæller noget om det liv, vi havde før coronaen, hvor det mange steder var svært at få lov til at arbejde hjemmefra. Øget fleksibilitet har været ønsket længe og er nu kommet nærmest som en revolution i vores arbejdsliv. 

For at hjemmearbejde ikke bliver et stresshjul, er det ekstremt vigtigt med tillid fra arbejdsgivers side og med en accept af, at vi har forskellige livssituationer
Camilla Gregersen, formand i DM

Ifølge en undersøgelse, som DM lavede i foråret 2021, oplevede 35 procent af de adspurgte kvinder, at der var en bedre balance mellem arbejdstid og fritid under coronakrisen, mens 25 procent oplevede, at det var blevet dårligere.

For mændene gjaldt det, at 29 procent oplevede en bedre balance og 26 procent en dårligere. Så alt i var der altså et flertal, der oplevede en bedre balance mellem arbejdsliv og fritid. 

Men DM-formanden mener dog også, at der er risici forbundet med hjemmearbejde:

- For mange, især for børnefamilier, fungerer det rigtig godt, at lukke computeren tidligt og fortsætte et par timer om aftenen. Mens det for andre fungerer bedre at arbejde for eksempel fra 9-16:30. Og derfor er det vigtigt at begge dele bliver accepteret. For at hjemmearbejde ikke bliver et stresshjul, er det ekstremt vigtigt med tillid fra arbejdsgivers side og med en accept af, at vi har forskellige livssituationer, der bliver tydeligere, når vi arbejder derhjemme. 

Aftaler er vejen frem

TV 2 og Politiken har lavet en Megafon-måling, hvor 63 procent svarede, at de tjekkede arbejdsmailen i fritiden, og 49 procent svarede, at de kunne tænke sig, at virksomheden stillede krav til at udarbejde retningslinjer for at begrænse mails uden for arbejdstiden. 

I HK har man ikke lavet lignende undersøgelse, men Mads Samsing mener, at med HK's 220.000 medlemmer vil det danne et billede, der ligner Megafon-målingen. Alligevel ønsker han ikke lovgivning på området, som i Portugal. 

At trække en lov ned over alle er ikke det rigtige redskab.  Der er for stor forskel på individer, arbejdsopgaver og arbejdspladser til, at det er løsningen
Camilla Gregersen, formand i DM

- Vi mener helt klart, at aftaler er vejen frem. Det er faktisk noget, som vi allerede har forpligtet os til på europæisk plan, siger Mads Samsing.

Han henviser til en aftale mellem de europæiske arbejdsmarkedets parter, der har lavet aftalen European Social Partners Framework Agreement on Digitalisation i maj 2020. Aftalen indeholder retningslinjer, som organisationerne er forpligtet til at overholde. 

Her står der blandt andet, at der skal være (oversat fra engelsk red.) “retningslinjer og information for arbejdsgivere og lønmodtagerne om, hvordan man respekterer arbejdets tidsregler for telearbejde og mobile arbejdsregler, herunder om, hvordan man bruger digitale værktøjer som for eksempel e-mails". 

Del af overenskomsterne

Heller ikke Camilla Gregersen ønsker lovgivning på området: 

- At trække en lov ned over alle er ikke det rigtige redskab.  Der er for stor forskel på individer, arbejdsopgaver og arbejdspladser til, at det er løsningen. Det er til gengæld stærkt nødvendigt at lave nogle aftaler på arbejdspladsen om, hvordan hjemmearbejdet skal foregå, så alle kan få et godt og bæredygtigt arbejdsliv. Jeg kunne godt forestille mig, at det bliver en større del af overenskomsterne i fremtiden. 

LÆS OGSÅ: Nu sidder vi her igen: Sådan undgår du at ryge i et sort hjemmearbejdshul

Loven, hvor arbejdsgivere i Portugal kan få bøde for at kontakte medarbejderen uden for arbejdstiden, træder i kraft den første dag i det nye år.