Blog:
Går du glip af livet, fordi du løber for stærkt?

jenny-hill-iP_e0k48g18-unsplash
Foto: Unsplash
12. jul. 2019 13.00
Lene er leder. Hun leverede fantastiske resultater og var en kæmpe gevinst for den virksomhed, hvor hun var ansat. Men hun var ikke rigtig glad. En dag kontaktede hendes leder mig.

Lene er en leder af den slags, som altid performer og leverer fantastiske resulater. Hun er en kæmpe gevinst for den virksomhed, hun arbejder for. For ikke så længe siden kontaktede hendes leder mig. Han spurgte, om jeg kunne hjælpe en af hans dygtigste ledere, nemlig Lene. Han var bekymret for, om hun pressede sig selv for meget.

Da Lene startede hos mig, blev det meget hurtigt tydeligt, at hun følte sig presset og ulykkelig indeni. Det kom også frem, at hun ofte blev vred og anklagende overfor sine medarbejdere. Det var hun rigtig ked af. Men når opgaverne var mange, det hele gik stærkt og der var meget på spil, så var lunten kort.

Lene var også ked af ikke at have tid til sine nære relationer. Alt for ofte havde hun dårlig samvittighed overfor sin mand, fordi hun endnu en gang sad og arbejdede sent om aftenen. Som hun sagde til mig: ” Jeg elsker mit arbejde, men jeg ved ikke hvor længe jeg kan holde til det.”

Lær at anvende din talentpakke hensigtsmæssigt
Lene brænder for sit arbejde, hun ved, at hun gør en forskel. Det hele var bare blevet for meget. Heldigvis nåede hun at vende sine handlemønstre, inden hun for alvor blev stresset. Lene har lært, hvornår hun anvender sine talenter uhensigtsmæssigt, og hvad hun kan gøre for at komme i balance. I dag bruger Lene sin talentpakke langt mere effektivt og kærligt. Det betyder, at hun kan være nærværende og i ro, både overfor sine medarbejdere og sin familie.

Indsigten og forståelse af, hvornår og hvorfor balancen tipper, har ændret hendes arbejdsliv til mere glæde og overskud. Nye vaner og strategier har ændret hverdagen. Både professionelt og privat. Som hun siger:

” Jeg har aldrig før rigtigt forstået, hvad det er jeg er særligt god til. Nu kan jeg bedre forstå mit potentiale, og hvordan jeg skal lede mig selv. Tænk, at jeg kunne blive så glad og tilfreds på så kort tid. Det havde jeg slet ikke forventet. Jeg elsker mit arbejde, men jeg vil også være der for min familie. Og jeg har forstået at jeg også har brug for alenetid, for det er her jeg lader op.”

Du kan ligesom Lene lære at forstå din egentilstand og de første signaler på, at du er ved at være presset. Når du så også ved, hvordan du får ro på dit system, har du den stærkeste nøgle til selvledelse.

Her er de to meget effektive metoder, som Lene fik hos mig:

  • Forstå dine talenter og hvordan de fungerer i over-use. Lær at spotte dine mønstre, som bliver aktiveret, når du begynder at blive for presset. Jo tidligere du kan sætte ind. Des lettere er det at lede dig selv. ( Læs mere om talenter i over-use HER)
  • Forstå dine instinkter (fra enneagrammet). Når dit primære instinkt er i over-use er det også et tegn på, at du er ved at være for presset ( Du kan høre en podcast om instinkter og forstå hvordan de styrer dig HER)

WHO siger, at i 2020 vil stress og depression være den største trussel mod sundhed. Der er rigtig meget, du selv kan gøre for at undgå stress, især hvis du er leder eller selvstændig og selv bestemmer. Hvis vi arbejder i en kultur og under en ledelse, der ikke har en forståelse for balance og restitution, er historien en helt anden. I Lenes tilfælde havde hun en lederleder, der forstår at støtte hende.

Under alle omstændigheder tænker jeg, at det slet ikke er meningen, at vi skal løbe så stærkt. Jeg tror, der kommer generationer efter os, som tænker: ” Hvad havde de gang i?”

Vi går glip af meningen, kærligheden og de vigtige øjeblikke, når vi løber så stærkt. Og vi bliver syge af det. Lyt med HER og hør Charlottes historie om konsekvenserne af at arbejde alt for meget i mange, mange år.

Tak fordi du læste med - Nanna 

Du kan følge mig www.nannaagerlin.com– eller få inspiration på facebook her