20180222-084444-A-1920x1920we
I Danmark steg ledigheden med cirka 55.000 personer i løbet af Corona-krisen. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Antallet af nye job slår rekord

13. nov. 2020 12.56
I oktober blev der lagt så mange nye jobannoncer på nettet, at niveauet er det højeste, vi har set på denne side af finanskrisen.

Hvis man er på udkig efter et nyt job, er der mange muligheder at vælge imellem.

Antallet af nye jobannoncer, der blev lagt på nettet i oktober, er det højeste på denne side af finanskrisen. Det konkluderer direktør i Jobindex Kaare Danielsen og cheføkonom på Børsen Steen Bocian i analysen Dansk Jobindex

LÆS OGSÅ: Advarer om masseovervågning af ledige: 'Man skal tænke mennesket først'

I alt blev 25.800 jobannoncer lagt på nettet i oktober.

Efter statsminister Mette Frederiksens (S) delvise nedlukning af samfundet i marts faldt antallet af jobannoncer med 33 procent fra den ene dag til den anden. Men nu ser den ud til at gå den modsatte vej. I analysen peges der dog på, at der kan være tale om et kunstigt løftet niveau, der bliver påvirket af jobannoncer, som virksomhederne har udskudt fra foråret. Hvis det er tilfældet, kan der forventes et tilbagefald de kommende måneder. 

På nuværende tidspunkt ser det ikke ud til, at de skærpede coronarestriktioner i september og oktober har påvirket antallet af nye jobannoncer på nettet. Det er dog endnu for tidligt at konkludere, hvor stor effekt den omfattende nedlukning af dele af Nordjylland får, lyder det i analysen.