Metal1
Arbejder du på Dansk Metals område, men er ikke medlem af fagforbundet, har du travlt, hvis du skal nå at melde dig ind tidsnok til at få konfliktstøtte. Foto: Asger Ladefoged / Scanpix

Konflikt kan ramme over 600.000 ansatte:
Sådan er du sikret ved strejke eller lockout

30. jan. 2020 11.12
Der er stor forskel på, hvad de enkelte forbund giver i støtte til medlemmer i tilfælde af strejke eller lockout. Få overblikket over reglerne i en lang række forbund her.

Årets overenskomstforhandlinger på det private område er i fuld gang.

LÆS OGSÅ: 3F-lokalformand kritiserer melding om 'enighed': Jeg er imod industriaftalen

Som ansat i en virksomhed, der er dækket af en overenskomst fra et af de forhandlende fagforbund, kan du risikere at skulle gå i strejke, eller blive ramt af lockout, hvis forhandlingerne bryder sammen. 

Der er dog stor forskel på, hvad de forskellige fagforbund giver i støtte ved strejke eller lockout. Samtidig er der også forskel på, hvornår du skal have meldt dig ind for at være berettiget til konfliktunderstøttelse.

A4 Arbejdsliv har spurgt de enkelte forbund, hvordan reglerne er på deres område. I grafikken herunder kan du se, hvordan reglerne er i en række af de største fagforbund på det private område. 

Ovenstående grafik repræsenterer de fagforbund, som A4 Arbejdsliv har været i kontakt med angående deres regler for konfliktstøtte. Det er således ikke en udtømmende liste over samtlige fagforbund, der forhandler overenskomster ved OK20. 

LÆS OGSÅ: 47.000 HK'ere har fået ny formand

A4 Arbejdsliv har også spurgt til gældende regler for medlemmer af Dansk Malerforbund, men forbundet ønsker ikke at medvirke i artiklen.