20180523-121735-4-1920x1281we
I it-virksomheden Netcompany, der har over 6.500 ansatte, satser de fuldt ud på det fysiske fremmøde, selvom hjemmearbejde har vundet frem. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Virksomhed maner til ro om hjemmearbejde:
- Man skal mødes fysisk for at have et godt velvære som menneske

21. feb. 2022 16.53
Hjemmearbejde vinder frem, men i it-virksomheden Netcompany satser man på det fysiske fremmøde. Den daglige omgang med kolleger er vigtig, og kan ikke klares via en skærm, lyder det fra direktøren.

Coronapandemien, der i knap to har lagt verden i benlås, er på retræte.

Derimod er hjemmearbejde kommet for at blive.

Flere store danske virksomheder satser fremover på, at medarbejderne i perioder kan arbejde hjemmefra. I Danske Bank har man endda skåret en fjerdedel af kontorarbejdspladserne fra.

LÆS OGSÅ: Professor: Regler for hjemmearbejde er noget pjat

Så langt går man ikke i it-virksomheden Netcompany, der har over 6.500 ansatte.

Det skriver Berlingske

Virksomheden satser stadig fuldt ud på det fysiske fremmøde. Ifølge direktør, André Rogaczewski, kan skærmopkald ikke erstatte den uformelle snak ved kaffemaskinen.

- Mødet på skærmen kan aldrig erstatte den motivation og den fællesskabsfølelse, der ligger i at kende et andet menneske. Jeg er ret sikker på, at for at opbygge tillid til hinanden og have et godt velvære som menneske, skal man mødes fysisk, siger han til Berlingske.

Hjemmearbejde bliver ikke afskaffet hos Netcompany, men derimod satses der på en koordineret ordning, så medarbejderne ikke risikerer at møde ind til et tomt kontor.

Nye regler

I starten af februar vedtog et flertal i Folketinget nye regler for hjemmearbejde. De nye regler betyder, at arbejdsgiverne først skal stille skærm, tastatur og kontorstol til rådighed for medarbejderne, når de regelmæssigt arbejder hjemme mere end to dage om ugen. Tidligere gjaldt det efter mere end én hjemmearbejdsdag.

Regeringens støttepartier, SF og Enhedslisten, står udenfor aftalen, da de frygter, at nogle arbejdsgivere vil udnytte situationen og kun lade medarbejdere arbejde hjemme to dage om ugen og ikke mere. Dermed undgår de at skulle betale for korrekt inventar til hjemmekontoret.